Saturday, September 18, 2010

Tutorial : Industrial sewing machine threading

This is the best video I've been referring when I first working with the industrial machine. Dont worry if you are not using Juki machine, because I myself been using Singer.

Basically the threading is the same. Not much different. And I tell you, the difference between small domestic machine & Industrial machine is the speed & space.

E14 - Setting Up Industrial Sewing Machine from Pandemica Apparel on Vimeo.

Speed : Ok, I tried to switch to domestic machine right after using the industrial machine and I was like BLahhhhh! Is it this slow all the time I was using it? I cant believe myself :p


Space : All this while, I put my serger & domestic machine on the Ikea table. So, when I move to the Industrial machine, I am happy that I can open my arms wide open when sewing and no need to push some of my things like the threads box, serger aside because the space of the industrial machine.


And one bad thing is, its a quite hassle to 'debug' the industrial machine once it is stuck but I havent come to that situation yet because I always make sure, everytime after sewing, I left all things in proper condition. The sifoo who taught me using the machine said, I have to make sure, I pull the bobbin threads out when Im done because leaving the threads below can make it stuck.

xoxo,Mai


p/s - Tell me if you are ok with small size of the font. I somehow found it nice..

7 comments:

zamnzara said...

ok jek. though u r talking german here. but mata ni boleh le baca. otak jek xleh digest. menda apa ntah serger tu.

neeza said...

ooh.. i love my industrial as well. mesin domestic tu memang la sangat nyer terhegeh-hegeh.. hahaha (eksen la plak).. tapi stil in need to buat lubang butang and jahit butang..

satu lagi yang handy ttg ind mesin ni sambil menjahit kita bole isi benang bobbin sekali. so tak de la buang masa.. tapi not sure it is just me or what, benang bobbin tu cam cepat nar habis nyer.. dan dan molek tuk selai baju kurung (dewasa) jer..

neeza said...

btw, font ok. Comel.. sedap mata memandang :))

Unaisah Azlan said...

lah cikgu saya tak ajar yg betul lah selama ni. thanks mai for the video, i mula mcm, ehhh!! , perlu ke?,

sekali dah tgk, heheeh memang sgt perluuu!!

p/s: i nak juki and love the small font !!

okinokiyo said...

zam : ala, mcm u talking cakes jugak hehehe...

neeza : eh i pun rasa benang bobbin tu cpt habis. i plak dlm 4 topi pastu habis. tp i think ada something wrong with my bobbins winding system la, dia wind senget.

unaisah : eh kenapa u nak juki, nak singer tak? :p the purpose i share here supaya tak lupa later2..sbb i think this is the basic kan kan? sbb memula i salah masuk benang..

Unaisah Azlan said...

Sebab dulu kat sekolah I guna juki, so teringat zaman dolu dolu huh...

Eh you nak bagi singer ker???? :P

okinokiyo said...

unaisah: hahaha tak nak kasi dah. sbb I bear jek la.sbb this machine ni ada faulty sket sbb i beli dgn kedai sengal. so I dah jmpa tukang sifu yg tolong fix it..